Egyéb projektek - Világítótorony Alapítvány

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Egyéb projektek

Galéria


A táborok szervezése mellett folyamatosan vannak projektjeink, ahol különböző ruha és élelmiszer-adományokkal nyújtunk segítséget gyermekotthonokban, szociális intézményekben, illetve hátrányos helyzetű személyeknek, családoknak.


2012 Nagycsaládosok majálisa

Az idén ismét részt vettünk az Inárcson megrendezett nagycsaládosok és rászorulók majális rendezvényén, ahol ruhaosztást rendeztünk a családosok számára, amely adományt mindenki nagy hálával fogadott.2012 január - március: Adományosztás

Az év első két hónapja igen mozgalmasan telt számunkra, hiszen számos intézménybe sikerült adományt juttatnunk, különösen a hideg februári hetekben. Jártunk gyermekotthonokban, lakásotthonokban, családsegítő központokban, általános iskolában és egy rászoruló családnál is. A Martonvásári Gyermekotthoban a farsangi ünnepséget követően adtunk át ajándékokat, és számos gyermekotthonban sikerült élelmiszert, új ruhákat osztanunk.
Márciusban szintén készültünk húsvéti táborunk megszervezésére.2011 október, november - Adományosztás

Október és november hónapokban is meglátogattunk gyermekotthonokat, lakásotthonokat, ahol személyesen adtunk át több raklapnyi adományt - új babakocsikat, csizmákat, ruhákat. Jártunk Debrecenben és Nagybarcán csecsemőotthonokban, Berkeszen lakásotthonban, az Alsóbélatelepi Gyermekotthonban és Pápán a Gyermekvédelmi Igazgatóságnál.


2011 szeptember - Adományosztás Ózdon és Mónosbélen

Szeptember elején ismét egy raklapnyi adománnyal indultunk el, ezúttal Ózdra és Mónosbélre mentünk. Az éppen azon a héten megjelent Ózdról szóló cikk ( http://index.hu/kultur/eletmod/2011/09/06/ozd_a_legszarabb_magyar_varos/ ) megerősítette bennünk, hogy az adományra itt nagy szükség lesz. Az új cipőkből, ruhákból álló adományt a Kistérségi Gyermekjóléti Intézmény Családok Átmeneti Otthonában adtuk át.
Ezt követően a Mónosbéli Gyermekotthont látogattuk meg, ahol új babakocsikat, cipőket és ruhákat adtunk át.

Később, f
olytatva adományosztó programunkat, ellátogattunk a Bicskei Gyermekotthonba, ahol ismét 1 raklapnyi adományt adtunk át az ott élő száz gyermek részére. Amikor megérkeztünk, a gyerekek nagy örömmel üdvözöltek bennünket, és lelkesen segítettek az adomány kipakolásában. Átadásra kerültek új cipők, csizmák, téli kabátok, alkalmi ruhák.

Köszönőlevél a Mónosbéli Gyermekotthontól

Köszönőlevél az Ózdi Kistérségi Gyermekjóléti Intézménytől


2011 június - lufihajtogatás nagycsaládos rendezvényen

Ebben az évben is részt vettünk az Inárcsi Nagycsaládosok nyári rendezvényén, ahol két bohócunk szerzett vidám perceket a gyerekeknek.


2011 április, május - adományosztás Debrecenben

Alapítványunk részére áprilisban és májusban újabb értékes adományok érkeztek, amely nagy részben tartalmazott bébiruhákat, ezért felkerestük a Debrecenben működő Reménysugár Gyermekotthont, ahová 1 raklapnyi adományt vittünk - többek között új ruhákat, cipőt, játékokat, matricát. Ebben az otthonban 0-6 éves korig laknak állami gondozásba vett apróságok, sokuk már újszülött korban bekerül az intézetbe. A csecsemőrészlegen kívül az intézményhez tartoznak még a városban lakásotthonok és egy családok részére kialakított átmeneti otthon is, ahol az adomány a napokban kerül majd szétosztásra.

Köszönjük minden kedves támogatónknak e projekt megvalósulását!

Köszönőlevél a Reménysugár Gyermekotthontól


2011 március - ellátogattunk a berkeszi lakásotthonba, adományt vittünk Miskolcra és Nagybarcára

A hónap elején ismételten ellátogattunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Berkesz Lakásotthonba, ahová kb. egy raklapnyi adományt vittünk a gyerekeknek. Az egy főre jutó csekély összegű ruhapénzből nemigen tudnak a gyerekek jó minőségű ruhát, cipőt venni, ezért az adományozott új kabátok, csizmák, pulóverek, farmerek nagy örömet okoztak nekik.
Berkeszi látogatásunk után, március második hetében Miskolcra utaztunk, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központba vittünk új ruhákat, majd továbbutazva Nagybarcára mentünk, ahol a Csecsemő- és Anyaotthonban meglátogattunk néhány csoportot, és az ott élő apróságoknak adtunk át az új kabátokat, ruhákat, rugdalózókat, cipőket.

Hálásan köszönjük mindazt a támogatást, amely ezt a látogatást lehetővé tette számunkra!

Köszönőlevél a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központtól2011 január, február - csizma és cipőosztás

Az Újév kezdetével hat raklapnyi női csizmaadomány érkezett központunkba, így számos gyermekotthonba, illetve családsegítő központokba sikerült a gyönyörű, új csizmákat eljuttatnunk, amelyet mindenhol nagy hálával fogadtak ebben a hideg télben. Budapesten kívül kiszállítottunk vagy küldtünk a csizmákból Dunaharasztira, Gyömrőre, Inárcsra,  Oroszlányba, Martonvásárra, Alsóbélatelepre, Egerbe, Mónosbélre, Kecskemétre.


Járólap adományozás intézmények helyiségeinek felújításához

2009. novemberétől 15 raklapnyi, kb. 8 tonnányi járólapot osztottunk szét olyan intézményekben, ahol különböző helyiségek igényeltek felújítást: gyermektábor társalgó és fürdőszoba, egészségügyi gyermekotthon foglalkoztató, betegszoba, vizesblokk, szegények és hajléktalanok számára kialakítandó ingyenkonyha helyiségekben.Ruha-adományozás

2010 júniusában ellátogattunk Tiszaföldvárra, ahol ismét lakásotthonokban élő gyerekek számára vittünk ruhákat, majd júliusban a Tapolcán működő családsegítő központba juttattunk el egy kisbusznyi új ruhát és cipőt. Az adományra mindkét helyen nagy szükség volt, és az ott dolgozók igen hálásak voltak segítségünkért.Nagycsaládosok majálisa

Május elején Inárcsra látogattunk, ahol egy nagycsaládosok számára rendezett majálison vettünk részt. A kb. 400-500 fős rendezvényen a rászoruló családoknak új ruhákat, cipőt és élelmiszert osztottunk ki, amelyért szülők és gyerekek egyaránt nagyon hálásak voltak.


Lakásotthonokban jártunk

Április 17-én a Kecskemét-Hetényegyházán lévő lakásotthonokba vittünk ruhaadományt, majd április 22-én egy hosszú utat tettünk meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. Nyíregyházán jártunk egy családsegítő alapítványnál, majd továbbutazva egy berkeszi lakásotthon volt az úti célunk. Nagyon örülünk, hogy végre sikerült eljutnunk a gyerekekhez, mert karácsonykor a havazás miatt le kellett mondanunk a meghívást. Köszönjük a sok támogatást, amely ezt az utat és az ajándékozást lehetővé tette!


Korábbi projektek

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz